MC Networking

Urdhri i infermierit në Itali: Janë 4 mijë infermierë të infektuar

Italia ka numrin më të madh të infermierëve të infektuar. Sipas Barbara Mangiacavalli, presidente e Federatës Kombëtare të Urdhërit të Infermierit janë rreth 4 mijë infermierë të infektuar me Covid-19.

Shumë prej tyre janë shprehur të frikësuar nga kjo situatë dhe shumë të tjerë kanë marrë ndihmë psikologjike për të përballuar situatën e vështirë që po kalojnë.

Dy takime në ditë me psikologë dhe psikiatër janë mbajtur në Spitalin Papa Gjon XXIII në Bergamo para ndërrimit të turneve.

Ata duhet të marrin frymë dhe të kthehen në një minimum të vazhdimësisë ekzistenciale," thotë Claudio Mencacci, drejtor i Departamentit të Shëndetit Mendor në Fatebenefratelli-Sacco. "Ka shumë në Bergamo që kërkojnë ndihmë. Ata tregojnë për ata të sëmurë që kërkojnë ndihmë me sytë e tyre, të cilët plotësisht ju besojnë, kur e ndjejnë veten të paaftë për të marrë frymë ", thotë Emi Bondi, shef i departamentit dhe drejtor e Shëndetit Mendor të Papës Gjonit. "Këtu çdo infermier, çdo mjek ka infeksione ose vajton në familje për Covid-19. Por ata vijnë për të punuar njësoj. Si në rastin e një mjekeje nga Alzano që brenda një javë humbi burrin dhe nënën, por pavarësisht gjithçkaje kthehet në vendin e punës "./Ansa.it/

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top