MC Networking

U shpik më parë rrota apo dildo?

Për të fshirë menjëherë dyshimet, dildo lindi i pari. Ndërsa, kërkimi i kënaqësisë vetjake dhe masturbimi lindën bashkë me njeriun.

Nëse shpikja e rrotës daton e shpikur diku rreth viteve 3000 para erës sonë, objekti i parë në formë penisi i përdorur për qëllime rekreative besohet të jetë rreth nëntë herë më i vjetër , megjithëse ka akoma mosmarrëveshje midis studiuesve se cili është më i vjetri nga ata që janë gjetur.

Stimulues në formë penisi me madhësi të ndryshme janë përdorur për qëllime të ndryshme. Fenuse guri me natyrë simbolike ka shoqëruar gjithnjë historinë e njeriut, por ka shumë të ngjarë që një objekt artizanal i zbehtë në formë penisi nga epoka Paleolitike e gjetur në Grykat e Xhehennemit, në komunën franceze Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, ishte një dildo e përdorur si një lodër seksi.

Sidoqoftë, ka nga ata ekspertë që pretendojnë se ai është thjesht një mjet pune.

Nga ana tjetër, studiuesit janë të sigurt në lidhje me funksionin e një fasule jeshile, të bërë me gur lodh, të gjetur në Kinë dhe të ekspozuar në Muzeun e Kulturës së Lashtë Seksuale në Shanghai dhe thuhet se ishte një lodër seksi 6000 vjet më parë.

Dildos ishin gjithashtu kanë qenë të përhapur në Greqinë e Lashtë: të quajtura "olisboi", ato ishin gdhendur në lëkurë nga këpucëtar dhe të mbushur me leckë. Dramaturgu Grek Aristofani i përmend ata në veprën e tij "Lisistrata", në të cilën gratë greke bashkohen për një grevë seksuale kundër burrave të tyre të përfshirë në luftën e gjatë Peloponeziane.

 

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top