MC Networking

Çfarë lidhje ka muzika me orgazmën?

Një kërkim i Universitetit Northwestern në SHBA ka vënë re një stimulim të trurit mes kulmit të kënaqësisë seksuale dhe dëgjimit të muzikës. Duke ekzaminuar stimujt nga derivon orgazma, studimi ka vënë re si lidhet zona erotike me kalimin e neuroneve me një proces të lidhur me ritmin.

Kjo lidhje kur arrihet është në gjendje të ndryshojë frekuencat e trurit, duke shkaktuar një gjendje ekstaze, nga e cila rrjedh orgazma.

Kjo rrethanë nuk është e rastësishme, por ka një arsye të lidhur me evolucionin. "Mbajtja e një ritmi të caktuar edhe në marrëdhëniet seksuale mund të shërbejë si një provë fitnesi, duke treguar se sa arrijnë të rezistojnë dy partnerë", ka thënë neuroshkencetari Adam Safron.

Kërcimi dhe muzika janë, në të vërtetë, një element thelbësor që kanë krijuar shumë çifte.

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top