MC Networking

"Peaky Blinders", seriali i dytë më i ndjekur në Netflix

Peaky Blinders është një seri televizive, që trajton dramën e krimit në Britani. Me regji nga Steven Knight, "Peaky Blinders"është seriali i dytë më i ndjekur në Netflix.

Ngjarjet janë vendosur në Birmingham, Angli. Seriali pasqyron shfrytëzimin e familjes së krimit Shelby në pasojat e drejtpërdrejta të Luftës së Parë Botërore. Familja fiktive bazohet është në të vërtetë një bandë të rinjsh urbanë të shekullit XIX me të njëjtin emër, të cilët ishin aktiv në qytet nga vitet 1890 deri në fillim të shekullit XX.

Peaky Blinders paraqet një kast aktorësh, me Cillian Murphy, Helen Mçrory dhe Paul Anderson duke interpretuar si Tommy Shelby, Elizabeth "Polly" Grey, dhe Arthur Shelby përkatësisht, anëtarët më të vjetër të bandës.

Në vitin 2018, pas fitores së çmimit Drama Series në BAFTA TV Awards, Knight konfirmoi  se seriale do të vazhdonte edhe më tej me seri të reja.

Pas përfundimit të serisë së katërt, autori konfirmoi se do të duheshin tre seri të tjera (shtatë në total) për të përfunduar tregimin. Seria e pestë ishte premierë në BBC One në 25 Gusht 2019 dhe përfundoi në 22 Shtator 2019.

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top