MC Networking

Bujqësia, Panariti propozon heqjen e TVSH-së për një periudhë 5-vjeçare (VIDEO)

Ish-ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, kritikon ashpër uljen e rimbursimit të TVSH-së për fermerët, nga 20% në 6%. Në një intervistë në studion e lajmeve në Tema TV, Panariti u shpreh se një periudhë 5-vjeçare pa TVSH mund t’i japë një shtytje pozitive sektorit të bujqësisë.

14 % nuk rimbursohet më dhe kjo shkon si rritje direkte e kostos së prodhimit. Kjo ka bërë që pikat e grumbullimit të mos jenë më të interesuara t’i blejnë prodhimet nga fermat tona, por t’i importojnë ato. Bujqësia ka nevojë të ketë një regjim fiskal sa më të lehtë, për mua pse jo, për një periudhë 5-vjeçare edhe mund të aplikohet një TVSH zero”, tha ai.  

Më poshtë intervista e plotë

 

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top