MC Networking

Dita Ndërkombëtare e Ozonit, thirrje për mbrojtjen e klimës (VIDEO)

Tridhjetë e një vjet pas nënshkrimit të Protokollit të Montrealit, ai mund të quhet një nga marrëveshjet më të suksesshme ndërkombëtare të arritura deri më sot.

Falë kësaj marrëveshjeje, e cila eliminoi gradualisht prodhimin dhe konsumin e lëndëve që hollojnë shtresën e ozonit, një pjesë e madhe e kësaj të fundit është rikuperuar.

Efekti i menjëhershëm pozitiv është parandalimi i kancerit të lëkurës për mbi 2 milionë njerëz.

Në terma financiarë, kjo shoqërohet me reduktimin e shpenzimeve për kujdesin shëndetësor dhe dëmet në kulturat bujqësore në masën 2.2 trillionë dollarë.

 

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top