MC Networking

Përparim Kabo në Zululand: Shqiptarët i urrejnë rregullat dhe nuk kanë aftësi për t’u vetqeverisur (VIDEO)

Sonte në Zululand Mustafa Nano kish ftuar (“për herë të parë, dhe kjo për ca rrethana të çuditshme”, tha ai) profesorin e filozofisë, Përparim Kabon. Biseda erdhi rreth klasës politike shqiptare në periudhën postkomuniste, por sidomos rreth sjelljes së shqiptarëve në demokraci. Kabo veçoi dy tipare jo pozitive të shqiptarëve: 1. mosrespektimin e rregullit; 2. paaftësinë për t’u vetqeverisur. Tek kjo e dyta, në përgjigje të pyetjeve të Nanos, ai u ndal më së shumti. Kur fjala ra tek protagonzimi i diplomatëve të huaj në jetën publike e politike shqiptare, si një ilustrim i dukurisë së pafuqisë së shqiptarëve për t’u vetqeverisur, Kabo bëri nënvizimin se “diplomatët e huaj kanë një problem: ata duhet të bëjnë përpjekje për ta njohur më mirë Shqipërinë”, tha ai.

Më tej u fol mbi urbanizimin e vrullshëm të Shqipërisë gjatë dy dekadave të fundit, dhe mbi format e funksionet e këtij urbanizimi. “Sheshi i ristrukturuar i Tiranës nuk më ka bërë ndonjë përshtypje kushedi se çfarë; shkova dhe e pashë njëherë, por nuk di se kur do shkoj për herë të dytë”, tha ai në përgjigje të një pyetjeje të Nanos.

Bisedën e plotë mund ta ndiqni në linkun

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top