MC Networking

Zululand: Në gjashtëshen finaliste për çmimin Kadare tre janë nga Kosova: Arben Kastrati, Musa Ramadani e Ardian Haxhaj

Në Zululandin e sotëm u fol për çmimin “Kadare”, që ndahet nga UET (Instituti Gramos Pashko). Ishin të ftuar poetja Ledia Dushi e shkrimtari Ylljet Aliçka, e para koordinatore e çimit pëqr këtë vit dhe i dyti anëtar i jurisë. U fol për historinë tre vjeçare të këtij çmimi, por në mënyrë të veçantë u fol për konkurimin e këtij viti, ku kanë marrë pjesë 36 krijues nga të gjitha viset shqiptare. Madje, në gjashtëshen finale që është selektuar prej jurisë janë tre nga Shqipëria e tre nga Kosova. Emrat e shkrimtarëve finalistë janë: Musa Ramadani, Mimoza Ahmeti, Virion Graçi, Arben Kastrati, Ardian Haxhaj, Brajan Cukaj. Çmimi do shpallet në datën 28 maj, në Razëm, ku do të mbahet me këtë rast edhe një aktivitet mbi kujtesën e letërsinë.

Bisedën e plotë, që ishte edhe mbi letërsinë në përgjithësi, mund ta ndiqni në linkun

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top